4. listopadu 2015

Vídeň

vien_07

Krásné středeční ráno :) Dnes mám pro vás článek s fotkami z Vídně, kam jsme s kamarádkou jeli asi v půlce září. Není to tedy zcela aktuální článek, ale prostě na to nebyl čas. I tak vás ale o svoje zážitky a krásy Vídně zechycené na fotkách nechci ochudit. Nějaký podrobný guide s tipy psát nebudu, protože jich na netu budou spousty a navíc já jsem ve Vídní strávila 2 noci a byla tam poprvé, taže si myslím, že nejsem zrovna relevantní rádce v této oblasti.

Do Vídně jsme jeli studentem a ubytování našly přes aplikaci Airbn. Rozhodně nám při cestování pomohly offline mapy, takže ty si klidně stáhněte. Vyšlo nám naprosto úžasné počasí, teplo, sluníčko, prostě nádhera. Doprava ve Vídni je skvěle dostupná i srozumitelná a ceny metra mi přijdou dost dobré. Z památek jsme stihly klasicky centrum města se Stefansdom a mraky turistů! To jsme ale navštívily až po procházce v Schönbrunnu, kterou jsme si za tak úžasného počásí vážně užily.
V zahradách/parku byl úžasný klid. Pokud budete mít více času/peněz, můžete navštívit i skleník nebo zoo. Interiéry zámku jsme si nechaly tentokrát ujít. Poté jsme se tedy blížily do centra města, vzaly jsme to přes tržnici Naschmarkt. Labužníci si to zde opravdu užijí, mňamka! No následovaly jsme voláni centra a vidaly se jen tak na blint prozkoumávat vídeňské uličky. Nakonec jsme zakotvily na typickém Sachru a ten se teda s tím co prodávají u nás absolutně nedá srovnávat. Navíc ta kavárna byla hned vedle domu velkého otce psychologie, našeho tatíčka Freuda a tam jsme prostě musely aspoň nahlédnout. Ještě jsme stihly krásný belvedere schloss s jeho zahradami; radnici, podle které postavili i tu naši libereckou a Museumquartier.

Příště bych rozhodně jela na dýl, protože Vídeň za to rozhodně stojí. To je pro dnešek vše (až na fotky níže tedy), mějte se hezky:)

vien_06
Radnice


vien_05
Dvůr Radnice


vien_01
Skleník, Schönbrunn


vien_09
Belvedere schloss


vien_11
Stefansdom


vien_02
Schönbrunn


vien_10
Museumsquartier


vien_08

vien 14

vien_12

8 komentářů :

  1. Vídeň je krásná a já doufám, že nám letos vyjde její návštěva (ať držíme krok s tradicí, že ji navštívíme aspoň jednou ročně..), ne nadarmo se říká, že Vídeň a Praha jsou sestry =).

    Počasí jste měli fakt perfektní, co víc si pak přát =)
    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
  2. Pekne fotky,jednou bych se take jela podivat.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  3. Bože, to je krásy!!!Juch♥ Doufám, že letos všechno klapne a odjedu tam na začátku prosince obkouknout vánoční trhy ♥ Už mi toto město hrozně chybí.


    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotky, hned bych jela na výlet :)

    OdpovědětVymazat
  5. Viedeň je bezvadná a rád spomínam na to, ako bola blízko a na dosah v dobe, keď som žil ešte v Bratislave :) Určite stojí za návštevu, v každom ročnom období...

    Patrik
    http://www.madebyboy.com

    OdpovědětVymazat
  6. Ach Vídeň je tak krásná, i z fotek :) Jednou bych se tam také ráda vydala, třeba na Vánoce a na sachr :)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné fotky! Ve Vídni jsem byla a mám v plánu se tam znovu podívat :)

    Zamiluj si rozčesávání vlasů s Tangle Teezer

    OdpovědětVymazat
  8. mooooc povedené fotky, mooooooc krásné Vídně a mooooc dobrý sachr.....

    OdpovědětVymazat

Thank you for every single comment <3