23. srpna 2016
Mandlové mléko
Dobré ráno. Dnes mám pro vás opět návod na rostlinné mléko, tentokrát mandlové. V minulém článku o ovesném mléku jste projevili zájem o návody na další ořechová nebo semínková mléka a já bych vám ráda vyhověla. Tak jdeme na to! Na první fotce vidíte suma sumárum co všechno bude potřeba. Stejně jako u ovesného mléka je postup více méně stejný a bude se opakovat i u mlék z jiných surovin.
Potřebovat budete:
mandle (já použila asi 85 gramů, neloupaných), alespoň několik hodin odmočených ve vodě
čistou vodu (já měla 850 ml)
mixér, sítko, plátýnko/kapesník a láhev
Slijte vodu ve které byly mandle odmočené. Stačí přibližně 6 hodin, ale lepší je nechat je alespoň půl dne. Mandle pak dejte do mixéru (zvládne to i obyčejný ponorný) a zalijte čistou vodou.
Mandle v mixéru rozmixujte, dokud nevznikne bílá tekutina. Na dně zůstane poměrně dost usazeniny z rozemletých oříšků i slupek. Mléko tedy přeceďte přes klasický cedník.
Takhle vypadá scezené mléko. V mém se i přes sítko do mléka propašovalo pár slupiček, tak jsem mléko pro jistotu přelila ještě přes čistý! kapesník.
Pak už jen stačí přelít do lahve a voila.
Doufám, že se vám návod líbil a pokud byste chtěli další, mám v hlavě ještě pár nápadů.
Zatím pa.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku
(
Atom
)
priznávam sa, ešte nikdy som to neskúšala ale myslím, že to nemože byť až také zléééé :)
OdpovědětVymazatUrčitě vyzkoušej, není to nic světoborného, je to levnější než kupováná mléka a nemáš v tom žádná aditiva v podobě cukru nebo konzervantů :) A navíc ta chuť! :)
OdpovědětVymazatmandlové může být také super:) ale vzhledem k tomu, že ovesené vločky jsou pro mě dostupnější, spíše zkusím to ovesné:)
OdpovědětVymazatSomethingbykate