24. prosince 2014

Christmas TAG

 Krásné, dobré Vánoční ráno! Taky už jste tak natěšení jako já? Já jsem pokaždé nedočkavá, jako malý dítě. K snídani pěkně vánočku, potom nakrmit zvířátka do lomu, oběd, juknout na nějakou tu vánoční pohádku a pak už jen odpočítávat minuty do večeře. Jaký program máte na štědrý den vy? Já jsem si pro vás dnes připravila vánoční TAG, tak si můžete přečíst něco o mém vztahu k Vánocům :)

 

1. Jaký je tvůj oblíbený vánoční film? 
Miluju S Čerty nejsou žerty. To je pro mě taková klasika, na kterou se vždycky ráda podívám, je vtipná, rozumná a nevšední. Dalš filmy co miluju o Vánocích jsou Pelíšky. Na ty obvykle koukáme všichni společně s rodinou a neodpustíme si přeříkávat ty hlášky.

2. Nejoblíbenější vánoční jídlo?
Kromě cukroví je to prostě vánoční večeře. U nás se razí klasika, žádné řízky ani losos. My máme pěkně kapra pečeného se slaninou na víně (je to vážně výborný), k tomu veka a jelikož nejsme alkoholový typ, tak to zapíjím kofolou!

3. Jaký typ baliče dárků jsi: profík nebo amatér?
I když už jsem zabalila velkou spoustu dárku, se vší skromností mně vlastní a hlavně soudností se zařadím k amatérům :D

4. Jaký byl nejlepší dárek, který jsi dostala?
Nevím kolik mi bylo, ale jeden rok jsem si šíleně přála psa. Vzala jsem si atlas psích plemen a pečlivě jsem vybírala podle velikosti, srsti, povahy a tak. Hrozně jsem se na štědrý večer těšila, ale živé štěně tam bohužel nebylo. I když to nezní zrovna jako happy end tak byl. Moje mladší sestra mi tenkrát koupila malého plyšového psa, kterého mám dodnes, strašně ho miluju a nikdy nezapomenu jak nádherný pocit jsem měla, když jsem ho rozbalila. Vždycky si vzpomenu na ségru a na to, jak ji mám ráda :)

5. Jaké štědrovečerní tradice dodržuješ?
No jejda, moc jich teda není. Když jsem byla menší, tak jsme hrozně chtěli házet pantoflema a pouštět lodičky, nedej bože lít olovo. Dneska už žádné z těchto tradičních činností neděláme, ale máme svoje tradice. Mezi ně patří právě každoroční výlet do lomu nakrmit dravou zvěř, večeře, rozdávání dárku a potom, co se sejdeme my ve 4 u nás doma se pak ještě přesouváme k babičce, dědovi a tetě a zbytek večera strávíme spolu.
 
6. Dáváš si novoroční předsevzetí?
Dávám, každoročně a s nadšením, ale ještě se mi asi nestalo, že by mi některé z nich skutečně vydrželo :D Snad to letos bude lepší :D

7. Kdy ses dozvěděla pravdu o Ježíškovi?
V první nebo ve druhé třídě od naší paní učitelky a dodnes jsem jí to neodpustila! Ne že bych byla nějak moc zklamaná, spíš si myslím, že neměla právo to dělat. Ona teda neřekla přímo že Ježíšek není, ale pověděla nám, že rodiče mu s dárky pomáhají a mně to prostě došlo...

8. Oblíbená vánoční vůně?
Mám ráda vůni vánočních trhu v Olomouci-punč, miluju skořici, vůni vánočky a vanilkových rohlíčku, jehličí a pokud bych měla jmenovat parfém co si vezmu na štědrý večer, tak je to moje nejoblíbenější Acqua di Gioia by Giorgio Armani!

9. Bílé nebo barevné svíčky na stromečku?
Žádné, my svíčky nevedeme a nikdy jsme nevedli, ale míváme barevná světýlka.

10. Jaké vysněné místo bys o Vánocích navštívila?
I když bych chtěla procestovat celý svět, tak o Vánocích je moje vysněné místo prostě doma a nikdy bych nebyla mimo domov.

Co máte stejně a co jinak? Budu ráda za vaše názory a doufám, že se vám tenhle TAG líbil. Přeji vám nádherné Vánoce, spoustu štěstí a lásky, bohatého Ježíška, radost a dobré cukroví maminek a babiček :)

(photos from pinterest, weheartit, my own)

         




9 komentářů :

  1. Já už si ani nepamatuju, kdy jsem přišla na to, že Ježíšek neexistuje :D. A předsevzetí už si nějaký ten rok nedávám, stejně jsem to nikdy nedodržovala :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  2. S těmi předsevzetími to mám úplně stejně :D Krásné Vánoce! ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to jsem ráda, že v tom s těmi předsevzetími nejsem sama :D Děkuju :)

    OdpovědětVymazat
  4. Předvánoční Olomouc taky zbožňuju - o to víc mi je líto, že letos jsem nenavštívila žádné stánky ani si nedala punč. Snad příští rok :))
    Když jsem byla malá, tak jsem taky hrozně toužila po pejskovi, ale naši mi ho odmítali pořídit. Prvně proto, že bydlíme v bytě, pak proto, že nejsme pořádně nastěhovaní na baráku, pak proto, že věčně nejsem doma..no..a ted na výšce to už nejde, když jsem pořád mimo domov:)

    ...//Instantní krása//...

    OdpovědětVymazat
  5. No tak příští rok to punčování spolu napravíme! A s tím psem to u nás bylo dost podobně, jen my navíc máme ještě kočky :D

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělej TAG a skvělý odpovědi :)

    OdpovědětVymazat

Thank you for every single comment <3