4. září 2015

August random

SAM_2342 Ahoj, ahoj! Tak jak se máte? Já si dnešek užívám kdesi v Krakowě a vy si můžete užít můj dnešní článek. Ačkoliv jsem na srpen žádné pevné plány neměla, tak je to kupodivu asi ten nejvíc "využitej" měsíc tohohle roku. Pocestovala jsem (v rámci ČR), pořádaly se návštěvy a samozřejmě spousta jídla a jídla a jídla. Třeba hned na první fotce si užívám zmrzku z Bageterie (aby taky ne v těch šílených vedrech co v srpnu panovaly!)

SAM_2351
A pokračujeme zase jídlem. Tohle jsou gnocci s vepřovou panenkou a špenátem z Liberecké potrefené Husy a opravdu je můžu doporučit. Což mě přivádí k tomu, že naopak na Ještědu si noky s panenkou fakt nedávejte, neměla jsem s nimi úplně nejlepší zkušenost. Ještědskou pověst ovšem vyvažuje jejich naprosto vynikající ledová káva!

IMG_8964

IMG_8959
Výlet na Pravčickou bránu byl super! Vydaly jsme se tam na výlet s Verčou když u mě byla na návštěvě. Příroda byla nádherná, ale řeknu vám, že tolik vos jsem snad nikdy neviděla! :D

IMG_8981

IMG_8983
Z Děčína jsme pak ještě pokračovaly do Drážďan, ale tam jsme tolik času neměly, takže jsme si tam daly večeři, koukly se po centru (aspoň co jsme stihly než byla tma) a pak jsme frčely pěkně zpátky domů :)

SAM_2357
Pomyslně jsme Verčinu libereckou návštěvu zakončily v kavárně bez konceptu. Musím říct, že oproti Olomouci je na tom Liberec s kavárnami dost špatně, ale začíná se to zlepšovat. A právě kavárna bez konceptu je jedna z těch, které v Liberci stojí za to navštívit!

zoo_zlinZlínská zoo! Na tenhle výlet jsem se moc těšila a taky jsem si to náležitě užila. V Liberci sice máme krásnou zoo, která je držitelkou titulu nejstarší zoo ve střední Evropě, ale ta Zlínská je teda fakt hezčí. Krásně propracované prostředí, atrakce, příroda...Jediné co mě trochu zarazilo je, že se ve zlínské zoo může kouřit!?! To trochu nechápu...

SAM_2458 (2)

SAM_2522

SAM_2400

SAM_2382
A další kavárna. Tahle je ve Zlíně v bývalé tovární budově, jmenuje se Továrna a je nádherná. Miluju ten interiér, kloubí se v něm přírodní materiály, retro a moderní styl, umění. A zákusky můžu jedině doporučit!

SAM_2379

SAM_2381

IMG_9026
Konečně se nám rozrostly maliny a tak jsem udělala malinobranní a upekla tenhle "dort". Mňam!

august_random
Malý mix. Pár drobných radostí, jako nové tričko s proužky, kaktusy nebo blbůstky z Tigeru. Muffiny co upekla moje kámoška na náš letní poknik. Čtení, já Rosemary a její syn jsme byli nerozlučná trojka. Teď už je ale po všem a dojem z našeho krátkého setkání je velkolepý. Mohu jen doporučit, druhá kniha (tedy Rosemary a její syn) se mi líbila víc! A from where I stand s mými super roztrhanými džíny, které jsem si koupila ve slevě v Drážďanech za 10 éček!
 SAM_2563
Takovým posledním sprnovým výkřikem pak byla návštěva mojí pražské kamarádky, když jsem se vracela z Olomouce. Zašly jsme se podívat na Žižkov, daly si meruňkovou limču a byly spokojený.

A co váš srpen, jak jste si ho užili? Mějte se hezky :)

7 komentářů :

  1. Mňam! Ten malinový dort! Recept by nebyl? Včera jsem taky jeden maliňák pekla, tak jsem na něj zvědavá, protože jsem do nějak tak nějak nacpala vše, co domovina poskytla :) :D
    Zlínská ZOO je boží, to souhlasím! Nejkrásnější v republice! Jezdím tam každé 2 roky:)
    Srpen byl super <3 Fajně jsme si to užily!

    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat
  2. Pravčická brána, tam byla teď kamarádka a já se nemohl vynadívat na fotky..krása..
    A Zlín taky, další bod do našeho výletovníčku..

    Tak hezký víkend =)
    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
  3. Jee, to je krasny článek Luci, krasne jsi to vse shrnula a ty fotky jsou moc pekne. Uz to musím taky sepsat ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Miluju random články s fotkama :))) A ty kavárny vypadaj supr, škoda, že bydlím tak daleko! :D Ale třeba jednou pojedu kolem a tenhle článek se mi ještě bude hodit <3 :D

    OdpovědětVymazat
  5. Mmm malinový dortík ♥ Jestli ty boty na první fotce jsou Tomsky, tak hodně pěkný :)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc pěkné fotky :) Od Rosemary jsem se nemohla odtrhnout, ale netušila jsem, že to má i druhý díl :)

    OdpovědětVymazat

Thank you for every single comment <3