27. ledna 2016

Redukce

    Dobré ráno. Tak se po opravdu dlouhé pauze opět vrhám do blogovacího světa. Nebude to ovšem ani outfitový článek, ani random s fotkami, ani jinak fashion-beauty-food zaměřený článek. Bude spíš takové zamyšlení a mapa toho, co se zrovna děje v mojí hlavě.

     Proč jsem tak dlouho nepsala? Je to jednoduché, nebyl na to čas. Tento rok mě čekají státnice a taky, světe div se, jsem potkala úžasnýho kluka a jsem IN LOVE, takže pokud svůj volný čas netrávím nad školou, jsem zamilovaná a nic jinýho zkrátka neexistuje. Teď se vrátím k tomu, že nemám volný čas na psaní nebo čtení blogu/ů. Není to tak úplně pravda. Stačí se trochu zamyslet. Není to tím, že bych byla totálně vytížená celé dny. Po náročném dni ve škole přijdu domů, že si trochu odpočinu s mými oblíbenými blogy, projížděním instagramu nebo oblíbených youtuberů. Když na mě ale vyjedou neuvěřitelně dlouhé seznamy nových článků, fotek a videí a představím si, kolik času mi to zabere a že zase musím soustedit svou pozornost a energii buď na sledování, čtení, psaní komentářů, nebo na to, vybrat si ze změti tolika článků ty, které mě opravdu zajímají, no zamotá se mi hlava a radši to celé vypnu. Znáte to taky? Vím, že spousta z vás taky sleduje mraky blogů a účtů na sociálních sítích. A zpětně, tohle se zase přehoupne v dalšího žrouta času!

     Po nějaké době přemýšlení jsem se rozhodla a došla k řešení. REDUKCE. Nedá se nic dělat, potřebuju si ze života odsekat vše nepotřebné, co zabírá zbytečně moc času a vysává energii. Navíc si myslím, že dnes má veliká spousta blogů dost podobný obsah, a tudíž se pak ztrácí ten faktor inspirace, který by měl být hlavním kritériém. Také se časem mění můj vkus, styl, smýšlení a některé blogy mi prostě přestanou vyhovovat, přestanou mě inspirovat, jiné mě zas nadchnout. Udělala jsem proto rázný krok a asi ze 100 sledovaných blogů mi zůstal seznam 27, a to už celkem jde. To samé čekalo instagram i youtube a jsem mnohem spokojenější. Mimochodem, minimalismus je stále v módě, tak ho zkusme aplikovat nejen v šatníku a designu, věřím, že to pomůže nejen mně! :)

Jak jste na tom vy? Nejste taky přehlceni? Nestal se z koníčka spíše otrokář?


6 komentářů :

  1. Jednak gratuluji k lásce, kteráž to je nádherně opojná, takže všechno ostatní jde kolem =)

    A druhak jsem přesně stejnou redukci udělal před týdnem taky =). A asi brzo dojdu do bodu, kdy to zredukuju úplně. Jsem přehlcený a čím dál více času se snažím trávit offline. Občas je mi už i ležení v posteli a koukáni do stropu příjemnější než scrollovat bloggerem.. Takže chválím a chápu =)

    Držím palce u státnic!

    Michael
    MesHommes.com

    OdpovědětVymazat
  2. Nový článek, nový článek, slint! :D
    Máš pravdu, Luci. Láska a blog moc dohromady nejdou. Taky nestíhám psát příspěvky:) Nicméně podobný radikální krok mě čeká taky. Času je málo, a já prostě nestíhám nic číst, a když už stíhám číst, tak nestíhám psát. Už se ale těším, až začneš častěji přispívat. Hrozně mi tvůj blog chybí <3

    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji instantní krásko, smutná pravda je, že času je fakt málo, ale i kdybych měla psát jen kvůli tobě a tomu, že mě to baví, tak budu!

    OdpovědětVymazat
  4. Ano ano presne viem ako sa cítiš, ja lásku nemám ale tiež mam iné veci čo mi zaberajú čas :) Ale kvalitne blogy stále sledujem a ten tvoj je jeden z nich :) Takže sa teším, že si späť
    http://fashion-paradis.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  5. Jé, moc děkuju za poklonu, nesmírně si toho vážím a jsem ráda, že je obsah mého blogu považován za kvalitní :)

    OdpovědětVymazat

Thank you for every single comment <3