25. července 2016

Moje oblíbené letní snídaně

IMG_7755
Dobré ráno.
Dnes mám pro vás připravený článek o svých oblíbených snídaních, napoprvé ty letní. Protože v létě bývá horko a já pak nemám takový hlad, snažím se udělat si lehkou a zdravou snídani. Jsem navíc typ spíše na sladké snídaně, takže pokud ráno preferujete slané, asi zde nenajdete typy vyloženě pro vás, leda že byste chtěli zařadit i něco sladkého.
Jednou mojí oblíbenou snídaní je ovesná kaše. Obvykle ji dělám z roslinného mléka, nejradši mám ovesné, které si s ovesnou kaší přirozeně sedne úplně úžasně. Do kaše přidávám také chia semínka, o kterých už jste jistě slyšeli. Kaši jsem se postupně naučila vůbec nesladit, sacharidy získávám z ovoce, které si dávám na kaši. Mám štěstí, že máme velkou zahradu, na které pěstujeme i spoustu ovoce, takže skrz celé léto mám různý výběr. Osobně mám asi nejradši maliny a borůvky, na začátku léta ale miluji i jahůdky, nebo vynikající třešně. Když dojdou naše vlastní zásoby, ráda si ke kaši dám třeba nektarinku, banán nebo i exotičtější ovoce. Pokud si kaši přejete osladit, můžete místo cukru použít různé sirupy, já jsem měla ráda ten z agáve, nebo jakýkoliv jiný co vám chutná.

IMG_8618
Při opravdu vysokých teplotách si ráda dělám smoothie bowl, nebo zmrzku (recept na ni až někdy jindy :)). Jako základ použiju banán, pak přidám jakékoliv ovoce na které mám chuť, nebo zkrátka to, co je k dispozici. Přidám i trochu rostlinného mléka a navrch ještě pár kousků čerstvého ovoce nebo granolu. Je to vynikající a osvěžující! :) A pokud nemáte moc času, udělejte si klasické smoothie, dneska stačí mít termohrnek nebo zavařovačku s dobrým víčkem a můžete si smoothie vzít i na cestu :) A je to skvělá snídaně jak před tak i po běhání :)

IMG_8600

IMG_8044

20150801_090043
A poslední oblíbenou snídaní z tohoto dílu jsou pudinky. Opět je dělám do rostlinného mléka, ale nedoporučuji používat rýžoné, protože nedobře snáší tepelnou upravu a stalo se mi, že se mi pudink po uvaření zase roztekl a ňamka to teda rozhodně nebyla :D Co je na pudinku fajn je, že si můžete dát jakoukoliv příchuť, já mám ale nejradši klasickou vanilkovou nebo čokoládovou. Když pudink uvařim, zasypu ho ovocem, skořicí, kokosem, oříšky, semínky, zkrátka čímkoliv co máte rádi, každopádně oříšky jsou skvělým zdrojem zdravých tuků a semínka zase bílkovin. Občas taky přidám ještě chia puding, zase kvůli dalším živinám a navíc taky chutná dobře :)

A co vy, jaké jsou vaše oblíbené letní snídaně?

12 komentářů :

  1. Velmi pěkný článek :-) Ty jsi vegetariánka že piješ rostlinné mléko? Já mám taky ráda Alpra a jiné sojové či rýžové mléka ale obyčejné mi nevadí. Já si často dávám vločky, někdy i to nezdravé zapékané mysli nebo poslední dobou jsem si oblíbila Dobré z ovsa, to už bych řekla je zdravější. Co mi nechutná jsou různé kaše, prostě mi to přišlo vždycky taková kejda která nebyla nic moc. Celkově si takovéto snídaně nesladím a tak jako ty i my máme zahradu, tím pádem využiji co zahrada dá, takže maliny, jahody, z lesa borůvky, někdy meruňky nebo broskve a jiné. Puding mě nikdy nenapadnul, no vidíš, skvělý nápad na další den. Oříšky miluji, nejraději mám para, lískové a mandle

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji, vegetariánka ani veganka nejsem, ale dost mě to zajímá a snažím se sehnat co nejvíc informací než se pro něco rozhodnu. Každopádně rostlinná mléka jsou zdravější než klasické živočišné a můžu si je za dost dobrou cenu vyrobit i doma, tak proto :) A taky se snažím prostě více najet na tu rostlinnou a clean stravu :)

    OdpovědětVymazat
  3. já mám také ráda ovesné kaše, jen ovoce není dostatek, vše kupujeme v obchoďáku a záleží na tom, co zrovna mají v akci... nebo na jaké ovoce je zrovna sezóna.:) Na smoothie se chystám zítra, tak snad se podaří, ráda si jej dávám odpoledne místo svačiny na osvěžení :) ovoce můžu jíst či pít celý den.:) Mimochodem líbí se mi, jak to máš nazdobené :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  4. Já přes zimu, nebo vlastně většinu roku kdy jsem kvůli studiu na bytě, taky kupuju v obchoďáku a tam je to pak maximálně tak na banán, jablka a hrušky, nebo mražené ovoce, pokud je k dispozici mražák :D Ne že by mi to nechutnalo, já třeba hrušky strašně miluju, ale po 3/4 roku už se to pravda přejí, tak mám hody aspoň přes léto. A děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mňam, přesně mám ráda takové snídaně:

    OdpovědětVymazat
  6. Mňaaam, toto sú aj moje obľúbené raňajky! Treba využiť letnú sezónu, teraz je ovocie najlepšie :))

    OdpovědětVymazat
  7. Přesně, miluju léto a miluju čerstvé ovoce :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, všetko to vyzerá naozaj božsky! Máš moc krásny blog, som nová čitateľka :D ♥
    Môj blog: Girl with pink nails

    OdpovědětVymazat
  9. Vypadá to krásně, škoda, že jsem asi jediná, které ovesné kaše nechutnají :)

    BLOND SITE

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji Áďo, kouknu na blog😊
    Děkuji i BLOND SITE 😊 myslím, že nejsi jediná komu ovesná nechutná, každý máme jiné chutě a popravdě mně se taky ovesná už párkrát přejedla,tak pak zkouším něco nového, ale vždycky se k ní po nějaké době vrátím 😊

    OdpovědětVymazat
  11. normálně mám sice mnohem radši slané snídaně, ale poslední dobou převažují v mém jidélničku ty sladké a tyto vypadají skvěle!

    Check my blog! :-)

    OdpovědětVymazat

Thank you for every single comment <3