3. srpna 2016

Moje první Pandora

pandora_01

Dobré ráno. Dnes mám pro vás článek o své Pandoře a taky obecně o mém názoru na tyto, nebo takové šperky. Původně se mi Pandora totiž vůbec nelíbila, přišla mi zbytečně drahá a navíc se tu poslední dobou vyrojila jak houby po dešti, takže ji májí dnes skoro všichni. Taky mi ty šperky přišly strašně přeplácané, protože jsou často samotnou Pandorou prezentovány absolutně obsypané přívěsky a to se mi pak točí hlava nejen ze samotné blyštivosti šperku, ale i z toho, když si představím kolik to muselo stát. Vůči Pandoře jsem tedy byla dost skeptická. Navíc je tu ještě jedna věc. Osobně si myslím, že dražší šperky, nebo ty ze vzácnějších kovů by se měly pořizovat jako symbol nějaké události, připomínka něčeho výjimečného, a ne jako s prominutím cetka, kterou budu tahat jako náramek z H&Mka za 200,-

Před asi půl rokem si ale Pandoru koupila maminka, a protože za 1) nejsme milionáři a za 2) maminka má ráda decentnost a jednoduchost, měla na náramku jen pár korálků a mně se najednou postupně Pandora začla hrozně líbit. Když jsem pak přemýšlela o nějaké další motivaci k učení se na státnice, napadlo mě, že bych si jako připomínku toho, že jsem něco dokázala mohla pořídit právě náramek od Pandory. Vím, že může vypadat i decentně, vydrží mi roky a bude mi připomínat můj úspěch. Svoji Pandoru jsem si tedy pořídila v sobotu, takže jsem si po státnicích počkala ještě skoro 2 měsíce :D

Co se tedy přímo mého náramku týče, myslím si, že maximální počet přívěsků na něm je 5, aby šperk vypadal hezky, ale nebyl přeplácaný. Samozřejmě kromě samotného symbolu mého složení státnic na něm mám i přívěsky s vyloženě  estetickým posláním :D Korálek, který je tedy tím hlavním, je kočička uprostřed. Kočky miluju, doma máme 3 a je to takový malý symbol štěstí, nyní bude i nositelem významu síly, píle a úspěchu a rozhodně si ho vezmu na příští státnice, aby mi taky dopadly dobře :D
Další dva korálky jsou skleněné, laděné do růžovo-fialových odstínů. Fialová je moje oblíbená barva a v tomhle decentním provedení se pak náramek hodí prakticky ke všemu co nosím. A poslední dva přívěsky jsou klipy s kytičkami. Jsou opět decentní, univerzální a ženské.
Náramek jsem si pořídila se srdíčkovým zapínáním, protože mám kolem sebe spoustu lásky a bez podpory a právě lásky svých milovaných bych nedokázala spoustu věcí.

Co vy a Pandora? Jaký máte na tyto šperky názor, vlastníte nějaké? A jak se vám líbí můj náramek?

Pandora_05

Pandora_06

pandora_04
 Mějte se hezky :)


15 komentářů :

  1. Mě se Pandora líbí, rozhodně proti ní nic nemám ale kvůli velkému humbuku který kolem ní byl minulý rok a vlastně stále je nemám tak nějak potřebu náramek mít taky, vlastně nikdy jsem o tom ani nepřemýšlela, takže zatím odolávám :-)
    Právě Pandora sestavená ze zvířecích přívěsků se mi moc líbí. Už jsem pár takových náramků viděla u jiných holek na blogu.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju za názor, já jsem na tom právě byla stejně jako ty, dokud si ji nepořídila mamka a dokud jsem v tom sama pro sebe neviděla ten význam, že by to mělo něco představovat, jinak bych si to jen tak jen jako šperk taky nepořídila :)

    OdpovědětVymazat
  3. Wau prekrásna! A aj fotky sú super nafotené :))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Mě osobně Pandora nikdy příliš nenadchla. Možná kvůli vysoké ceně, možná proto, jaký se z toho stal boom. Když se mi do ruky dostal jejich katalog, musela jsem usoudit, že některé perličky nebo náušnice jsou opravdu vkusné a dají se najít opravdu pěkné kousky. Ale prozatím jde teda Pandora mimo mě a nemám v nejbližší době v plánu si ji pořizovat..

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji Nicol :))

    Já jsem postupně začala propadat své vášní právě i díky katalogu co dovezla mamka, protože to tam nebylo nasoukané všechno na sebe a přesně jak píšeš Kristýnko se tam dají najít moc pěkné kousky, na druhou stranu jsou i některé trošku kýčovité :)

    OdpovědětVymazat
  6. Na Pandoru jsem měla stejný názor jako ty, přišlo mi to jako předražená zbytečnost.. Ale postupem času se mi začala líbit, líbí se mi, že každý náramek je originál a jednotlivé přívěsky připomínají různé události.. :) Sama ji ale zatím nemám, stále mi to přijde jako hodně drahá záležitost..

    GIVEAWAYAnother Dominika

    OdpovědětVymazat
  7. I já ji stále vnímám jako dost drahou záležitost, ale vzhledem k tomu, že ji nemám jen jako obyčejný šperk, má význam, a že to byl dárek mi to už nepřijde přes čárů jako v případě, kdy si ji někdo pořídí opravdu jen tak, má jich hodně nebo má náramek absolutně obsypaný. Když jsem si byla já vybrat tu svoji, ve frontě předemnou stále pravděpodobně babička s asi 10ti letou vnučkou, která měla náramek přeplněný přívěsky a jeho hodnotu odhaduji tak na 20.000,-. Myslím si, že tak "malé" dítě rozhodně nepotřebuje mít šperk takové hodnoty...

    OdpovědětVymazat
  8. Jééé ten je moc krásny!! ♥ Ja Pandora náramok nemám, ale má ho moja najlepšia kamoška :) Myslím, že je to veľmi pekné :)
    Girl with pink nails

    OdpovědětVymazat
  9. je krásny ♥ ja ho nemám ale ja si ani nejako veľmi nepotrpím na náramky ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Proti Pandoře jako takové nic nemám a líbí se mi ten princip, že můžeš investovat do jednoho svého šperku po delší dobu, vkládat do něj vzpomínky, a i když ji má tolik lidí ji skrze osobně laděné korálky dělat výjimečnou. Ale i tak je na mě poměrně drahá a hlavně, prakticky nenosím stříbrné doplňky a urtatit tedy takovou sumu za něco, co bych stejně buďto nenosila nebo by se to bilo s ostatními věcmi, podle mě není úplně dobrý nápad :D

    OdpovědětVymazat
  11. Děkuju Alex :)

    Děkuju Klárko, s tím postupným investováním je to taky pravda, to jsem třeba úplně zapomněla napsat jako jednu z výhod :) A já zase poslední dobou moc doplňků a šperků nenosím, ale Pandrou si se stříbrnými hodinkami můžu vzít téměř ke všemu, je dost univerzální a to se mi taky líbí :)

    OdpovědětVymazat
  12. proti pandoře nic nemám, tyto náramky se mi líbí, když nejsou přeplácané, jen ta cena :/ Jinak je moc pěkné, že sis přívěsky vybrala dle určitých znamení, pak to má hned jiný význam:)


    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  13. Pandora je moja veľká vnútorná dilema. Na jednej strane sa mi páči tá myšlienka, že si môžem postupne dokupovať (alebo aj meniť) prívesky, na druhej strane ma však odrádza to, že je okolo toho taký boom a má to strašne veľa ľudí. Ale zase napriek tomu sa z toho dá poskladať unikátny náramok, ktorý nemá nikto, resp. asi len málo ľudí sa trafí do rovnakej kombinácie príveskov :D Vravím, ťažká dilema ;-) Ale tvoj náramok je krásny! :)

    Domka Domková

    OdpovědětVymazat
  14. Děkuji, já jsem taky takové dilema řešila, ale nakonec to ve mně nějak vykrystalizovalo samo :)

    OdpovědětVymazat

Thank you for every single comment <3