29. srpna 2016

Street food market Liberec

IMG_0575
Dobré ráno. Jak už jsem avizovala na facebooku (kde taky můžete můj blog sledovat), včera jsem byla na street food marketu. Strašně jsem si to užila, měly jsme pěkné letní počasí, všude bylo krásně naaranžované a voňavé jídlo, mísily se vůně i chutě a byla jsem ráda, že jsem mohla ochutnat něco nového. První stánek který jsme navštívily představoval APe pražírnu, kteří jsou na liberecku známí svou vynikající kávou. Jejich kávu z různých afrických zemí si občas kupujeme domů. Neodolaly jsme a daly jsme si espresso a k němu i tenhle úžasný koláč se slaným karamelem.


IMG_0576

IMG_0574

IMG_0581

V jednom z dalších stánků nabízeli přírodní kosmetiku a z potravin například tyto ochucené soli. Byla zde sůl s růží, citronová sůl, olivová a další.
IMG_0582

Co mě naprosto okouzlilo je matcha tea, o kterém jste už určitě někdy slyšeli. Já jsem o něm už slyšela hodně, ale poprvé jsem ho ochutnala až včera. Na místě ho nabízeli ochucený sirupem, buď mango, bezinka nebo maracuja. Já jsem si dala bezinku, ale upřímně jsem jí tam ani necítila a myslím si, že je škoda rvát do něčeho s tak skvělými přírodními vlastnostmi, prospěšnými pro zdraví, zbytečný nezdravý cukr v podobě sirupu. Každopádně matcha čaj byl úžasný, osvěžující a se spoustou antioxidantů! Uvažuji, že si koupím jedno balení, i když není úplně nejlevnější. Co vy, už jste někdy měli matcha? A jak vám chutná?
IMG_0594

K obědu jsme si daly tenhle jehněčí burger s domácí koriandrovou omáčkou. Za zmínku kromě masa stojí určitě i houska, která byla poctivá a hutnější než jsem zvyklá z fast foodu nebo i mnohých restarurací, a to mi chutnalo. Koriandrová omáčka byla taky skvělá, zjemnila burger a dodala mu na zajímavosti. Opravdu jsem si na něm pochutnala. Mimo to se na podiu předvádělo, jak správně udělat steak s možností ochutnávky. Hned jsem toho využila. Maso bylo vynikající, šťavnaté a křehké. Šéfkuchař doporučoval konzumovat takové maso s olejem a nám opravdu zachutnalo s citrónovým, bylo to takové svěžejší.
IMG_0596

Druhou kávu jsme ochutnali u Nordbeans. Daly jsme si překapávanou, ale protože na nás byla poměrně kyselá, zalily jsme ji trochou mléka. Byla pak skvělá, jemná a nádherně voněla, vůně měla takový jemný ovocný nádech. Ke kávě jsme ochutnaly tartaletku od Elišky Petríkové.
IMG_0593

Také jsme neodolaly těmto dřevňáčkům a rovnou jsme vzaly jeden Vikingovi na ochutnání. Chutí připomíná medovník, je ale o něco jemnější, není tolik sladký a liší se způsobem přípravy, je totiž dělaný na páře. Dřevňáček si můžete objednat například jako narozeninový dort a dostanete na něj i krásnou dřevěnou krabičku, na kterou můžete nechat vyrýt věnování.
IMG_0589

Na festivalu nemohly chybět ani vína. My teda alkoholu moc neholdujeme a na víno rozhodně nejsme odborníci. Ochutnaly jsme pouze burčák a mamka si dala polosuché bílé víno.
IMG_0598

IMG_0609

Mlasná číča nabízela úžasné cupcaky. Na výběr je několik příchutí, krém je z mascarpone, těsto je úžasně vláčné. My jsme ochutnaly borůvkový a red velvet a oba byly vynikající. Jediné co jsme já a mamka úplně neocenily byly nakládané višně uvnitř red velvetu, ale ségra si pochutnala i na nich.
IMG_0612

IMG_0614

IMG_0615

IMG_0599

A ještě jsem sem musela dát tuhle nádhernou pusinku. Na tu už jsem neměla kapacitu, sladkostí už jsem měla dost, ale oči si pochutnaly!
IMG_0611




17 komentářů :

  1. Ono všechno vypadá tak hrozně lákavě a chutně, že bych si hned taky něco dala..a taky, že jsem si dala :D ať žijou nezdravé pozdní večeře složené ze sacharidů a tuků :D
    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat
  2. jojo, to taky znám :D snažím se to sice omezit, ale někdy to prostě fakt nejde :D

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam ty dortíky ♥ a burčák ♥
    kvilla7.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Já bych se asi užrala :D všechno vypadá mňamózně:D! Muselo to být super:)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  5. My jsme se teda pěkně nadlábly a to jsme ani neochutnaly všechno :D

    OdpovědětVymazat
  6. Po prečítaní tvojho článku som normálne vyhladla. Ten burger vyzerá báječne. Taktiež som si strašne obľúbila Match Tea a dávam ho takmer do každého smoothie.

    www.thefashiontwiins.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji za komentáře :) Já už mám svou matchu taky objednanou a už se na ni moc těším :)

    OdpovědětVymazat
  8. Mňam, to vypadá krásně :) Matcha tea chci zkusit, ale stále nebyla příležitost :D Jinak, máš fakt super blog :) Budu sem chodit :)

    Veronika

    OdpovědětVymazat
  9. Jé moc, děkuji, hrozně mě to potěšilo :)

    OdpovědětVymazat
  10. Super článok a mňamózne fotky!! :))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  11. krasne fotky, hned by som vsetko ochutnala! Bolo urcite take vybrat si, co si das :)
    Pozyvam na luxusnu giveaway o setrnu kulmu ROWENTA a vyrobky DOVE :) tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/09/obrovska-dove-rowenta-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  12. Krásné náramky přátelství! Koukněte ;-)
    https://www.etsy.com/shop/sparkyourdesire/
    http://www.fler.cz/shop/jessy7
    http://www.fler.cz/shop/gasunka

    PS: všechno vypadá opravdu výborně, hned bych si dala :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Matcha tea, mňaaam!

    http://marketafrank.com/

    OdpovědětVymazat

Thank you for every single comment <3