26. listopadu 2016

Jak se vyhrabat z rýmičky a kašle?

IMG_9601
Dobré sobotní ráno. Delší dobu jsem přemýšlela co přidat za článek a život to nakonec vyřešil za mě. Minulý týden o víkendu, než jsem odjížděla na praxi do Zlína, jsem už byla trochu nachlazená a do pondělí se mi to pěkne rozjelo. Rýma, ucpané dutiny, zahlenění a pak také kašel. No a všechny určitě zajímá, jak se z toho vyhrabat, tak se na to pojďme spolu podívat.
Takové ty klasické rady "od babičky" asi známe všichni. Například zázvor, česněk, citron s medem v čaji, nahřívání, inhalování nebo maminčina medicínka cibule s medem. Někteří zase nedají dopustit na Coldrexy, rozpustné Paraleny a kapky do nosu. To všechno určitě zabírá. Já jsem více méně přežila tento týden jen díky kapkám do nosu a Coldrexu, ale osobně dávám přednost přírodě. Všechny výše zmíněné prostředky a potraviny určitě napumpují naši imunitu. Největším nepřítelem v tomto případě je ale hlen. A víte jak se ho nejlépe zbavit? Já jo, jde prakticky o veganskou bezlepkovou dietu. Hlen se v těle tvoří především kvůli konzumaci mléčných výrobků, velkého množství bílkovin (hlavně maso, vejce, sýry) a také právě díky lepku. A sladké zase udržuje a živí všechny ty potvory co to zapříčinily. Takže z toho plyne jednoduchý recept. Zkuste omezit alespoň mléčné výrobky, v lepším případě tedy i maso a lepek (pšeničné, žitné, ovesné a ječné výrobky) a jezte hodně zeleniny a ovoce.
Já jsem si k takové léčebné snídani dala Alpro vanilkový jogurt (nikdy jindy jogurty a zvlášť ty nechutně drahý od Alpra nejím) dala jsem tam maliny (sladké=chutná, antioxidant, vitamíny), kokos a konopná semínka (nenasycené mastné kyseliny, bílkoviny). A bylo. K obědu pak můžete zkusit třeba zeleninovou nebo luštěninovou polévku a k večeři salát či zapečenou zeleninu. A samozřejmě nezapomeňte pít. Hodně tekutin (nejlépe bylinkové čaje nebo voda) totiž pomůžou hled naředit a lépe ho dostat z těla ven.
Myslím si, že veganství na týden nikomu neublíží a stojí to za zbavení se rýmy i nepříjemného kašle :)
Co tak nejlíp zabírá vám?

IMG_9603

4 komentáře :

  1. Já když jsem nemocná- tak jako teď, nedám dopustit na bylinkové čaje. Vím totiž, který mi s čím pomůže. Potom česnek a hlavně ovoce a zelenina.

    OdpovědětVymazat
  2. mě nějvíc zabírá kombinace prášků (ale ty mi samotné nepomáhají) s ovocem, bylinkovými čaji s hodně zázvoru, medu a citrónu. A samozřejmně pití. Od alpra jsem jogurt měla až na tu cenu je fakt moc dobrý:)


    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  3. S tím omezením mléčných výrobků určo souhlasím, sama vidím, že se mi po no nich nemoc zhoršuje. Hodně mi taky pomáhá napařování nad horkou vodou s bylinkami :)

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuju za všechny komentáře a tipy :)

    OdpovědětVymazat

Thank you for every single comment <3