8. září 2017

Moje nejoblíbenější kavárny v Liberci

IMG_20170804_112110
Dobré ráno. Dnes mám pro vás článek s tipy na nejlepší kavárny v Liberci (dle mého gusta). Myslím si, že tyhle malé průvodce jsou hrozně fajn. Nejen zahraničí, ale i Česko má co nabídnout a tipy od místních jsou určitě mnohem lepší, než z nějakých průvodců (pokud vůbec takovéhle údaje někde najdete). Upřímně řečeno, ještě před pár lety by nebylo moc o čem psát, ale Liberec se po gastronomické stránce v posledních pár letech pěkne vyšvihnul a vyrojilo se tu pár úžasných míst, pro každého něco!

Sweet city
IMG_20170708_150253
Mojí první oblíbenou kavárnou je Sweet city v Ruprechticích. Kavárna se nenachází přímo v centru, ale není od něj ani daleko, je kousíček od plaveckého bazénu, který je sám o sobě turistickou atrakcí, a tak pokud budete po koupání unaveni a budete chtít něco na zub, tohle je to pravé místo. Sweet city miluju kvůli jejich výborné kávě, hned vedle kavárny je totiž pražírna, takže dostanete opravdu to nejlepší a nejčerstvější. Pozadu nezůstávají ani zákusky, mají moje oblíbené tvarohové, cheesecaky, ale užijou si i milovníci medovníku nebo louskáčku. V nabídce jsou i limonády a přímo v kavárně si můžete koupit jak kávu značky Nordbeans, tak všemožné nástroje a pomůcky na přípravu kávy.

Role
IMG_20170816_164652
Mojí dalš oblíbenou kavárnou je Role. Nachází se v samém centru města kousek od terminálu MHD. V Roli sice nemají až tak dobrou kávu jako ve Sweet city nebo v Mikyně (ty jsou podle mě v Liberci nejlepší), ale utáhnou vás na domácí dorty, palačinky, sendviče, bagety, snídaně, nebo třeba úžasné limonády. Dalším tahákem je atmosféra v kavárně, kterou tvoří paní Lenka a pan Roman, kteří kavárnu vlastní. Ona peče a on se především stará o hosty. Je to opravdu ten nejpříjemnější člověk, jakého můžete v kavárně potkat, vždycky tam mám pocit, jako bych přišla ke starým známým.

IMG_20170601_162813

IMG_20170907_102923

IMG_20170907_103802

Mikyna
IMG_20170902_094827
Poslední dnešní, ale rozhodně ne poslední z nejlepších kaváren v Liberci, je Mikyna. O Mikyně už jste pravděpodobně slyšeli, je to asi nejznámější liberecká kavárna a někteří lidé jsou schopni jet až do Liberce jen kvůli tomu, aby tu strávili celý den, ochutnali co nejvíc toho jde a pak zase jedou domů, aniž by zaregistrovali třeba Ještěd, Zoo nebo si prošli centrum. Můj postoj vůči Mikyně je zvláštní, na jednu stranu opravdu stojí za to a její pověst je zasloužená, mají úžasnou nabídku, dorty i slanou nabídku, vše z nejlepších surovin, výbornou kávu, krásný interiér a dělají i obědové menu. Na druhou stranu mě odrazuje právě to, jak je Mikyna profláknutá, když jsem četla na Facebooku hodnocení, které jsem nastínila výše, tedy že  někteří lidé jedou jen do Mikyny a pak domů a ještě se do Liberce vrátí, ale zase jen kvůli posezení v Mikyně, připadá mi to trochu uhozený. Ale to je samozřejmě už spíš hodnocení lidí, než kavárny. Mikynu mám ráda, mají úžasnou nabídku, za sebe doporučuji karamelový košíček posypaný solí, mají výbornou kávu, limonády, lidé milují jejich brunche i obědy, já jsem zatím tedy byla vždy jen na kávě nebo limonádě a zákusu a minule jsem si dala i vynikající žitný chlebíček s humusem. Brunch rozhodně toužím zažít, především pohankové lívance nebo smoothie bowl. Prosím vás ovšem, pokud do Liberce pojedete, nabízíme i víc než jen menu v Mikynce. A jsou tu i srovnatelně skvělé jiné kavárny. Mikyna je kousek jak od plaveckého bazénu, tak od radnice, nebo galerie a muzea.
IMG_20170902_095258

IMG_20170902_094907

Doufám, že se vám tipy líbí, nebo ještě líp, že se vám budou hodit. A pokud taky píšete blog a jsou na něm nějaké tipy na to, co vidět v místě kde žijete, tak mi určitě dejte odkaz do komentářů :) Hezky pátek a hezký víkend, L.





6 komentářů :

  1. Skvělé tipy! Až někdy budu na nějaké návštěvě Liberce, tak už vím, kam mám zajít :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji, doufám, že se kavárny budou líbit :)

    OdpovědětVymazat
  3. Super tipy, já takové vyhledávám, cestuju poslední dobou po Česku, tak je fajn, nešlápnout s výběrem kavárny vedle :) Fotky jsou krásný, hned bych si dortík nějaký dala. Já mám moc ráda kavárny, kterou vlastní pár, jeden z nich peče, druhý se stará o hosty, je to milé :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je pro tebe Role jako dělaná :)

    OdpovědětVymazat

Thank you for every single comment <3