27. prosince 2013

TW No. 2 Favourite christmas movies

Dnes pro vás mám přehlídku svých oblíbených vánočních pohádek. Myslím si, že není třeba úvodní slovo protahovat, ale budu moc ráda, když mi do komentářů napíšete vaše oblíbené vánoční filmy a pohádky:)

 EN: Hi, I want to show you some czech movies I love to watch at Christmas time! You probably don´t know them but if you want to see what I like to watch, than read more...
You can also tell me your favourite christmas movies:)

První oblíbenou pohádkou je Byl jednou jeden král. Je to na motivy klasické pohádky sůl nad zlato, která byla také natočena a to v česko-slovenském provedení, ale popravdě mám tuhle starší verzi raději, možná i proto, že jsem ji viděla dřív než Sůl nad zlato.

Moje další oblíbená stará pohádka je Dařbuján a Pandrhola, obecně jsou starší pohádky asi tisíckrát lepší než ty nové z posledních cca 10 let. Je sice hezké, že se režiséři snaží obohatit českou pohádkovou kinematografii o post komunistické kousky, ale v pohádkové oblasti se jim moc nedaří, ale to je můj názor a chápu, že ne všichni budou souhlasit..
 
Nechci tento článek přepísknout, a proto jsem se do třetice dobrého rozhodla zmínit poslední oblíbenou pohádku, která u mě asi kraluje, takže je to to nejlepší na konec. Miluju pohádku S čerty nejsou žerty, je opravdu brilantní. Vybroušené hlášky, spravedlnost, dobro vítězí, není to ale nijak přepísknuté, zápletka je jednoduchá. Je to jak pro děti, tak pro dospělé. Tahle pohádka mě asi nikdy nepřestane bavit a rozhodně v DVD přehrávači nekoluje jenom o vánocích, ale kdykoliv během roku, kdy je třeba!

Jaké jsou vaše nejoblíbenější pohádky?

2 komentáře :

Thank you for every single comment <3