30. prosince 2016

Co jsem dostala k Vánocům?

IMG_9942
Dobré odpoledne, jak jste si užili Vánoce? Já nádherně, v klidu, s rodinou, Vikingem a spoustou cukrovíčka. Dala jsem si i oddech od blogu, sociálních sítí i od školy. Je ale třeba zase nasednout na vlnu a jet, a to ve všech oblastech. Proto jsem se rozhodla vám dnes ukázat, co jsem dostala k Vánocům.
Jako první chci zmínit tyhle dvě kuchařky. Obě jsou v duchu zdravé výživy a obě napsaly blogerky. Ellinu knížku jsem zmiňovala už ve Vánočních tipech, protože jsem si ji sama přála a moc se těším, až vyzkouším první zdravé a jednoduché recepty. Cukrfree sleduju na blogu a když jsem pak před Vánoci viděla knížku v knihkupectví a prolistovala ji, také jsem po ní zatoužila. Doufám, že mi obě knížky aspoň trochu pomůžou na cestě za novudobytím mého ztraceného zdravého stravování. Mimo to vaření i pečení miluju, takže to určitě bude zábava.

IMG_9956
Překvapením pro mě byl tento klip z Pandory, který jsem dostala od babičky. Mám svoji Pandoru, kterou jsem si přála za státnice jako symbol toho, že jsem to dokázala. Dále bych si jednou v budoucnu přála sestavit si ještě jednu v duchu "vzpomínka na mé blízké". A právě na něj hodlám zařadit tenhle vánoční dárek. Jinak mě ale Pandora dál nijak neláká. Beru ji skutečně jako vzácný a symbolický šperk a moc se mi nelíbí mít ji jen jako zdobítko, na to mi přijde zbytečně drahá. Myslím si, že by ji lidé neměli kupovat bezhlavě jen jako šperk sám pro sebe, jako dárek když nevědí nebo nechtějí přemýšlet co jiného darovat.

IMG_9934
Jupí! Konečně mám taky po šesti letech nový telefon. Asi rok jsem si vybírala, jaký telefon si koupím, původně jsem totiž chtěla samsung, který by byl kompatibilní s mým kompaktem i tabletem. Pak jsem ale narazila na HUAWEI Y6 Pro s jeho paramtery a cenou (na alze dostanete slevu na ISICA!) a přála si ho. A musím říct, že jsem s ním opravdu spokojená. Je sice dost velký oproti mému předchozímu (je dvakrát tak velký) ale oproti svým kolegům má skvělou baterku, dobrý foťák, intuitivní ovládání. Zkrátka pokud taky vybíráte v cenové kategorii do 5.000,- tak doporučuju kouknout na tento.

IMG_9968
Povlečení z Ikey. Letos jsem si přála i dost praktických dárků a mezi nimi právě tato povlečení. S Vikingem milujeme velké peřiny, oba máme 2x2 metrové a tak sehnat povlečení není ani snadné, ani levné. V Ikee ale mají veliký výběr i pěkné vzory. Pokud si tam budete kupovat povlečení, doporučuji koupit alespoň ty za 599,- (za dvoulůžkové, na jednolůžko 399,-) levnější povlečení totiž mají umělé příměsi a nejsou tak příjemné a já osobně se v nich třeba i víc potím. Povlečení vlevo je ROSENFIBBLA, vpravo LJUSÖGA.

IMG_9969
Nesmí chybět ani drobné pochutiny. Když jsme s Vikingem vybírali kávu jako dárek pro jeho babičku, hrozně mi zavoněla tahle India a Viking byl tak hodný a koupil jednu i pro mě. Dopustit ale nedám ani na čaj a od sestry jsem dostala mojí oblíbenou Yogi masalu (i když nevím, proč ji najednou pojmenovali Ájurvédský čaj, když složení je stejné jako loni u masaly). Pokud masalu neznáte, je to indický kořeněný čaj, směs se dá připravit i doma, na internetu jsou různé recepty. Obvykle obsahuje zázvor, skořici, kurkumu, kardamom, hřebíček, pepř, atd..Koření se vylouhuje ve vodě se silným černým čajem a poté se do něj přidáva sladidlo a mléko, v Indii třeba dávají slazené kondenzované mléko, já si tam ráda dávám sirup z agáve a sojové mléko.

IMG_9986
Jako malé překvapení jsem letos dostala také omalovánky pro dospělé i s pastelkama no a už jsem se do nich vrhla. Teda všichni doma už jsme se na ně vrhli a vybarvujeme.
IMG_9988
A co jste letos k Vánocům dostali vy? Co jste darovali a z čeho jste měli největší radost?

8 komentářů :

  1. milujem antistresové omálovánky tiež , ja mám z pantarhei tajomnu zahradu :))

    Tammybeaty

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný mobil, to srdíčko je úžasné a je skvělé jak jsi svou Pandoru pojala:) myslím, že to má větší smysl, než mít náramek jen protože je to trend, nebo prostě jentak... :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  3. obliečky a čaje sú skvelé darčeky na Vianoce :) radosť je ich dávať aj dostávať, lebo to je čosi, čo sa vždy využije ;) skvelý článok!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  4. Všechno jsou to krásné dárky a věřím, že všechny budou dobře sloužit :). Nejvíc mě zaujala ta knížka Cukrfree, jelikož už dost dlouho bojuju s tím přestat, nebo alespoň omezit jíst sladké..pořád to nejde :DD

    OdpovědětVymazat
  5. :D já s tím taky dost bojuju a pořád to nejde, ale po zkouškovým už se fakt musím zahryznout a překonat to :D Tak přeju hodně štěstí na týhle proklatě těžký cestě :D

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné dárečky. O telefonu uvažuji už půl roku a právě se mi líbí Huawei ale P9 Lite. Sice je dražší ale já naopak chci aby mi zastal funkci i foťáku, takže má dobrý foťák, opravdu velkou výdrž baterie a když bych si ten samý dojela koupit třeba do Německa, byl by i s větší kapacitou (RAM), nás totiž tak trochu šidí. Dostala jsem právě nějaké peníze od rodičů, plus si přidám pár svých a v únoru si ho chystám koupit. Jinak doma jsem dostala různou kosmetiku, roztomilou domácí obuv :-) ale největším potěšením byl pro mě pobyt ve Španělsku, aneb trocha toho odpočinku od stereotypu je potřeba. Sypané čaje Oxalis si často kupuji, můj oblíbený je Roibos s vanilkou. Povlečení se určitě hodí. Já ho sehnala zrovna včera v Lidlu a je ze 100% bavlny.

    OdpovědětVymazat

Thank you for every single comment <3