18. srpna 2017

Moje oblíbená snídaně #1

IMG_20170723_080259
Dobré ráno. Dnes mám pro vás tip na svou oblíbenou snídani. Jsem typ na sladké snídaně a ani tahle není výjimkou. V zimě a hlavně přes školní rok jím nejčastěji ovesnou kaši, většinou s banánem, když je možnost tak třeba s hruškou nebo mraženými malinami. Po čase se mi ale přejí, a to hlavně přes léto, a tak se snažím najít jiné alternativy.
Letos jsem si poprvé objednala směs na mixitu (pokud by vás zajímalo co jsem do něj namixovala, napiště do komentářů). K müsli se mi nejlíp hodí nějaký jogurt a tady přichází na řadu skyr. Pokud jste o něm ještě neslyšeli, je to jogurt islandského typu, má vysoký obsah bílkovin a téměř nulový podíl tuků. Chuťově je dost podobný tvarohu, a je i celkem hustý. Já jsem zkoušela skyr z Lidlu ("můj skyr") a Skyr z Bohušovické mlékárny (kupuji v Tescu), který mi popravdě chutná trochu víc. Obvykle si ho osladím asi 5 gramy sirupu z agáve a zamíchám do něj 5 gramů chia semínek. Pak přisypu 50 gramů mixitu a doladím ovocem. Když zvolím nektarinku (ta má cca 100-150 gramů) mám pak úplně úžasné složení co se týče makroživin.

Já mám nastavený denní příjem na cca 1900 kcal v poměru 53% sacharidy, 25% bílkoviny a 22% tuků a když si dám tuhle snídani, mám splněno cca 20% denního příjmu každé makroživiny. Díky téhle snídaní mám 25g bílkovin, 44g sacharidů a 9g tuků. U téhle snídaně poměrně dost záleží jakou máte směs müsli a jaké přidáte ovoce, ale věřím, že podobných hodnot jako mám já dosáhnete i s jiným müsli a různým ovocem. A taky věřím, že většina z vás neřeší poměr makroživin tak, jako já, a že vás mnohem víc zajímá, že je to chutné a celkem zdravé :)

Jaká je vaše oblíbená snídaně? Jste spíš typ na sladké nebo na slané?
IMG_9934

7 komentářů :

  1. Krásné snídaně ♥ Já mám ráda rýžovou kaši s ovocem a müsli :)
    Petra | www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. To zní taky moc dobře, zvlášť na zimu jako obměna za tu ovesnou, navíc my rýži jíme strašně rádi a často, tak můžu využít ty zbytky, co nestačí k obědu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky preferuju sladké snídaně než slané (třeba párek nebo vajíčka bych si v životě k snídani nedala :D). Já mám poslední dobou hodně ráda ovesné kaše (navrch si dávám většinou nějaké ovoce a poleju medem) a nebo nedávno jsem začala být závislá na kaši jáhlové - nezní to moc dobře, ale chutná fakt skvěle! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Náhodou, já mám ráda i jáhlovou od Nominy, nebo ještě víc pohankovou :)

    OdpovědětVymazat
  5. mňam, tak to by som si dala, vločky a kašše mám tiež rada :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já miluji sladké snídaně, ale občas si dám i tu slanou :) Mým favoritem je rozhodně ovesná kaše. Tu jsem jedla skoro každé ráno teď o letních prázdninách.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Thank you for every single comment <3