25. srpna 2017

Photodiary #2

SAM_3809
Dobré ráno! Dnes mám pro vás malé photodiary. Tento týden to docela frčí, Viking mi odjel, ale mamka si vzala dovču, takže máme o zábavu postaráno. Bohužel většina fotek zachycuje jídlo, na mou obranu je ale nejfotogeničtější, nejspíš to sami znáte. Není to ale tak, že bychom jenom jedly! Co se týče naší dovolené, letos jsme nejely nikam do ciziny, nevyšel nám termín tak, jak jsme chtěly. Ale přišly jsme si na to, že nejlepší a nejodpočinkovější dovolená je vlastně doma. Děláme výlety do okolí, jako například na zámek ve Frýdlantu, nebo si jen tak couráme po městě a nespěcháme. Je to opravdu relaxační, cíleně nespěchat. Dneska jsme třeba důkladně prošly výtvarné potřeby, nebo zdravou výživu. Co se týče jídla, jíme venku, protože pak nikdo nemusí stát půl dne v kuchyni, vařit a uklízet. Můžeme si konečně povídat celé hodiny, nikdo se nikam nehoní, máme energii na to poslouchat a živě se zapojovat. Není to to samé, jako když jedna příjde z práce, druhá ze školy a ještě před sebou máme domácí povinnosti. Potom už jsme většinou tak unavené, že na povídání a živou diskuzi není ani energie a kolikrát ani čas. Co vy a dovolené, odpočinete si víc u moře, při cestování, nebo jste si taky někdy udělali takovouhle domácí dovolenou?
SAM_3790

SAM_3799
Frýdlant! Doporučujeme jít se podívat, v zámku je krásná prohlídka a opravdu je co si přohlížet, mají tam mnoho rekvizit, památek a předmětů. Nejvíce se mi asi líbily dámské a pánské pokoje a atmosféra zámku, protože byl vystavován během dlouhé doby a to se krásně promítá nejen v exteriérech, ale i v interiérech zámku. Prozradí to třeba výmalba, typ podlahy nebo nábytek. Na spodní fotce ja pak frýdlantská radnice.

IMG_20170821_110443
Krásná malá kavárnička U2B aneb u dvou buchet. Mají tu úžasný cheesecake s lískovými oříšky, ale i spoustu jiných super dezertů.Upečeno doma s láskou.

IMG_20170819_171112
Naprosto nejlepší ledový čaj, jaký jsem kdy měla. Je mangový, na dně je skutečné živé rozmixované mango, a proto je ten čaj tak úžasný. Dělají ho v Liberci v Chicago bar & grill. Mimo to mají i úžasné burgery nebo dezerty, vše americké!

IMG_20170824_172142
To make a halthier choices! Dneska jsme se stavovaly ve zdravé výživě. Původně jsem chtěla jen sirup z agáve, protože mi už došel. Sáhla jsem ale i po tapiokových perlách, ze kterých si chci udělat puding. Vyzkoušet jsem chtěla i rýži natural a také bambusový kartáček, který je ekologický, snadno rozložitelný a tudíž zdravý pro naši planetu a životní prostředí. Domů jsem si také chtěla koupit zelený čaj, protože matchu jsem nechala v Olomouci a v neposlední řadě tu mám i proteinové tyčinky z dm. Já nedám dopustit na Excelentky z Nutrendu, protože jsou chuťově nejlepší, ale taťka mi doporučil tyhle, že taky nejsou špatné, tak uvidíme.



7 komentářů :

  1. Krásný foto článek! Užij si zbytek srpna a přeji hezký den:)

    Corculum | Stepanka_T
    Instagram

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji, taky si užij těch pár srpnových dnů co zbývá :)

    OdpovědětVymazat
  3. super fotky :) tá kaviareň vyzerá geniálne!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  4. Hezký článek :) tyhle foto články mám moc ráda.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuju, jsem za tyhle ohlasy ráda, protože vím, že můžu tenhle typ článků psát :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, ledove caje mam moc rada. Pokud bys chtela, zde jsem nasla vyborne recepty http://blog.decodoma.cz/ledove-caje-ii/

    OdpovědětVymazat
  7. Jé, děkuji za tip, ten nektarinkový čaj vypadá skvěle :)

    OdpovědětVymazat

Thank you for every single comment <3