11. dubna 2018

Econea haul - aneb kosmetika, která neubližuje

IMG_0805
Dobré ráno. Dnes mám pro vás malý blogový haul, který se týká kosmetiky. Ne jen tak obyčejné kosmetiky. Jedná se o přírodní, ekologickou kosmetiku, která je dokonce veganská a všechny produkty by měly být cruelty free, tedy nejsou testované na zvířatech.
Před pár měsíci jsem narazila na stránky firmy econea, už ani nevím jak. Co ale vím je, že mě prakticky okamžitě zaujala. Econea nabízí různé ekologické produkty, které šetří naši planetu, přírodu a z určitého hlediska i nás samé. Econeu jsem postupně začala sledovat i na Fb a začala jsem se trochu víc zabývat ekologií, díky diplomce jsem opět více pronikla do veganství, a to vše se ještě spojilo s mým "lehkým znehucením" z konzumního světa, o kterém jsem psala na blogu párkrát už v minulosti. Ze všeho nejvíc mě z nabídky zaujaly sáčky na bezobalové nákupy, ty jsem si ale mohla vyrobit doma. Dále  jsem měla zájem spíš o kosmetiku, a o té je vlastně tenhle článek. 


IMG_0803
Můj první ekologický, cruelty free kosmetický nákup zahrnuje krém na ruce, detoxikační mýdlo a ultrahydratační odličovací mléko a denní krém. Zatím jsem zkusila jen krém na ruce značky Yope, který úžasně voní! Ostatní produkty teprve zkoušet budu. Zajímala by vás recenze?
Jsem hrozně ráda, že jsem si tuto kosmetiku koupila, i když je o něco dražší než produkty z drogerky. Osobně si myslím, že přírodní kosmetika je určitě pro pleť mnohem zdravější, než produkty složené více méně z chemikálií. Navíc tyto výrobky neubližují ani přírodě tím, že by ji znečišťovaly v jakékoliv fázi procesu výroby.

IMG_0787
Další, poměrně důležitou, součástí mého nákupu jsou tyto ekologické odličovací tampony. Jsou vyrobené z bio bavlny a bambusu. Jsou pratelné, a tudíž je můžete používat opakovaně, věřím že i po dobu několika let. Balení obashuje 10 ks těchto tamponů, oproti klasickým odličovacím tamponům jsou docela velké a ach můj bože, kdybyste cítili jak jsou hebké, jemné a měkkoučké!

Co vy a přírodní kosmetika? Zajímáte se o tuhle problematiku? Myslíte, že stojí za to si za takové produkty připlatit?

Ps: Econea spolupracuje s plnou peněženkou, kde dostanete cashback 6 %. Pokud ještě nejste u plné peněženky registrovaní, můžete to udělatna tomhle odkazu. Registrace je zdarma, a když nakupujete na internetu přes odkaz z plné peněženky, dostanete peníze zpátky.

4 komentáře :

  1. Kosmetika vypadá zajímavě. Jinak z přírodní kosmetiky používám přírodní roll ony, vůbec žádné nepřírodní a vlasovou a tělovou péči střídám, někdy přírodní a někdy nepřírodní. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  2. To jsem ráda, deodorant je pro mě asi jedna z těch vzdálenějších změn, které plánuji :) Ale těší mě, že se o tuhle problematiku zajímáš, a že se poslední dobou obecně více rozšiřuje :)

    OdpovědětVymazat
  3. Bože, ta kosmetika je úžasná, nádherná a krásná.. :D a víš, jak já mám ráda podobné krásne věci ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Ano vím :) Upřímně já jsem zatím asi nejnadšenější z toho krému na ruce, ale ještě musím všechno pořádně vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat

Thank you for every single comment <3