15. května 2018

Yope a Urtekram, recenzce výrobků z Econey

IMG_0786
Ahoj. Dnes mám pro vás recenzi 3 produktů, které jsem si objednala z econey. Jedná se o krém na ruce značky Yope a ultrahydratační čistící mléko a pleťový krém od Urtekramu. Econea obecně nabízí především ekologické, udržitelné a v kosmetice přírodní výrobky. Kosmetika je většinou i vegan a cruelty free, což byl vlastně důvod, proč jsem si výrobky koupila. A pokud vás zajímá, jaké jsou, tak čtěte dále.

IMG_0799
Jako první tu mám výrobky od Urtekramu. Tady mám trochu rozpačité pocity, protože ačkoliv jsou oba výrobky stejné značky i ze stejné řady, každý mi sedl jinak.

Ultrahydratační čistící mléko je skvělé. Pokožku opravdu vyčistí a zároveň hydratuje, takže vlastně splňuje vše, co by měl. Mléko si nanáším na odlíčenou pleť a po použití ho smyju. Na pleti je ihned cítit, že je hydratovaná.

Pleťový krém už bohužel tak skvělý není. Dosud jsem používala hydratační krém Garnier (vždy mi vyhovoval a používala jsem i krémy na tělo a šampony), ale chtěla jsem zkusit udržitelnou, přírodní a na zvířatech netestovanou kosmetiku. Bohužel krém místo toho aby pleť hydratoval ji spíš dost promastí, napleti je těžký a pomalu se do pleti vsakuje. Zkusila jsem to s ním ještě párkrát, ale bohužel jsem se zase musela vrátit ke Garnieru, který je opravdu lehký, rychle se do kůže vstřebá a hezky voní. Krém Urtekram ale úplně odepsat nechci, a tak mu zkusím dát šanci ještě v zimě, kdy trochu mastnější krém nevadí.

Co bych ještě ráda zmínila je vůně výrobků, objednávala jsem si březové a moc mi nevoní. Vůni bych popsala jako u krému na akné (nebo i horší kožní problémy) z lékárny. Není to ale konec světa a Urtekram nabízí i jiné vůně výrobků.

Celkově bych oběma výrobkům dala tak 7/10, samostatně bych dala čistícímu mléku klidně i 10/10, ale krém je tak na 5/10. Třeba se ale vyšvihne na lepší ohodnocení v zimě.

IMG_0808

IMG_0769
Krém na ruce Yope je ovšem výhra. Nejen že má naprosto kouzelné balení, ale i nádherně voní, ruce mám hezky hydratované, krém se vstřebává rychle a je lehký. Tady není co vytknout a pokud chcete super krém na ruce, který je navíc eko-friendly, nebo chcete udělat někomu radost, tak určitě neváhejte. Mimochodem tento krém má vůni zeleného čaje a máty, ale na výběr je opět několik dalších voňavých variant. Myslím, že není přehnané, když dám tomuto výrobku 11/10.

Co vy a přírodní, eko a netestovaná kosmetika, uvažujete o jejím pořízení?

4 komentáře :

  1. Já používám z přírodní kosmetiky hlavně oleje Renovality a pak jsem si velmi oblíbila Weledu a také Saloos , též odličovač od Joik je skvělý. Na Utekram i Yope mám spadeno 😁

    OdpovědětVymazat
  2. To je hezké slyšet, já jsem v přírodní kosmetice nováček, tak bych se do toho chtěla více ponořit :) Ale Yope teda opravdu doporučuji všema deseti :)

    OdpovědětVymazat
  3. Zbožňuji přírodní kosmetiku, ráda poznávám nové značky a kousky. Což tahle recenze splnila na plné čáře, děkuji!! :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Thank you for every single comment <3